El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Enel, primera accionista d’Endesa, premia Solbes amb un lloc al seu Consell d’Administració
  • CA

L’exministre d’Economia del Govern espanyol Pedro Solbes serà proposat per diversos accionistes minoritaris com a nou conseller de l’elèctrica italiana Enel, que controla un 92% d’Endesa.

Els accionistes majoritaris, entre els quals hi figura el ministeri d’Economia i Finances italià, presenten les seves llistes amb sis noms, i els minoritaris han inclòs a Pedro Solbes en les seves. Els representants d’Enel, accionista majoritària de l’espanyola Endesa (92%), han remarcat que “són els accionistes els que decideixen els components del Consell d’Administració”.

La candidatura de Solbes haurà de ser votada a l’Assemblea d’Accionistes del gegant energètic que se celebrarà el dia 29 d’abril per escollir els nou membres que conformen el Consell d’Administració d’Enel.
Pedro Solbes va ser qui va gestionar per part del Govern espanyol l’autorització de l’operació de venda de l’elèctrica espanyola Endesa, que va tenir fa quatre anys dues empreses interessades: la italiana Enel i l’alemanya EON -després de descartar l’interès de la catalana Gas natural-.

Finalment, el Govern espanyol va autoritzar l’oferta i les condicions presentades per Enel, que actualment controla el 92% del capital d’Endesa i és el quart grup elèctric europeu per capitalització, amb un valor de 42.000 milions d’euros, a instància dels fons independents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa