El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els vigilants de seguretat d’Ilunión a l’Aeroport del Prat convoquen vaga indefinida
  • CA

 

Els treballadors de l’empresa Ilunión a l’Aeroport del Prat, que entre d’altres s’encarreguen de la vigilància de les terminals i control d’accés dels empleats, han convocat una vaga indefinida a partir de 16 d’agost. Segons el document que han fet arribar al Departament de Treball, Afers Socials i Família, els treballadors reclamen un plus de 350 euros per als vigilants de l’aeroport, que tota la plantilla disposi dels mateixos plusos i l’ampliació de la plantilla segons les necessitats del servei i que al mateix temps disposi de la formació adequada. Una altra de les demandes és que els contractes passin a ser indefinits i no “mes a mes com es ve fent dels darrers dos anys”, segons denuncia el comitè de vaga en la convocatòria presentada a la Generalitat.

El document també estableix que la convocatòria és per a la franja de dilluns a divendres i fa constar que s’han dut a terme diverses reunions entre el comitè d’empresa i els treballadors sense que les dues parts hagin arribat a un acord.

 

Si no es resolen abans, aquesta vaga coincidirà amb el temps amb l’aturar programada també indefinidament per als treballadors d’Eulen, que aquest cap de setmana ja ha dut a terme vagues parcials i a partir del 14 d’agost també ho farà de forma indefinida.

 

Treballadors, direcció i Aena porten negociant des de divendres una sortida al conflicte i aquest dilluns han celebrat la tercera trobada. Mentrestant, les cues per creuar els controls de seguretat se succeeixen, amb pics d’espera que poden superar l’hora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa