Els vigilants de seguretat d'Ilunión a l'Aeroport del Prat convoquen vaga indefinida

Reclamen contractes indefinits i un plus de 350 euros, entre d'altres demandes

 

Els treballadors de l'empresa Ilunión a l'Aeroport del Prat, que entre d'altres s'encarreguen de la vigilància de les terminals i control d'accés dels empleats, han convocat una vaga indefinida a partir de 16 d'agost. Segons el document que han fet arribar al Departament de Treball, Afers Socials i Família, els treballadors reclamen un plus de 350 euros per als vigilants de l'aeroport, que tota la plantilla disposi dels mateixos plusos i l'ampliació de la plantilla segons les necessitats del servei i que al mateix temps disposi de la formació adequada. Una altra de les demandes és que els contractes passin a ser indefinits i no "mes a mes com es ve fent dels darrers dos anys", segons denuncia el comitè de vaga en la convocatòria presentada a la Generalitat.

El document també estableix que la convocatòria és per a la franja de dilluns a divendres i fa constar que s'han dut a terme diverses reunions entre el comitè d'empresa i els treballadors sense que les dues parts hagin arribat a un acord.

 

 

Si no es resolen abans, aquesta vaga coincidirà amb el temps amb l'aturar programada també indefinidament per als treballadors d'Eulen, que aquest cap de setmana ja ha dut a terme vagues parcials i a partir del 14 d'agost també ho farà de forma indefinida.

 

 

Treballadors, direcció i Aena porten negociant des de divendres una sortida al conflicte i aquest dilluns han celebrat la tercera trobada. Mentrestant, les cues per creuar els controls de seguretat se succeeixen, amb pics d'espera que poden superar l'hora.

 

Comentaris