Els treballadors d'Eulen troben "increïble" que Aena es desentengui de la vaga

Aquest dilluns hi ha convocada una mediació al Tribunal Laboral de Catalunya arran de la denúncia de l'empresa sobre possibles irregularitats en la votació de la darrera assemblea de treballadors

 

El comitè de vaga de l'empresa de seguretat Eulen retreu a Aena que es desentengui de les reivindicacions de la plantilla, i troba "increïble" que la gestora dels aeroports consideri que, tot plegat "és un conflicte entre empresa i treballadors". En un comunicat, els vaguistes s'adrecen a Aena recordant que "per molt que multin a l'empresa i recuperin els diners del que s'ha pagat pel servei de seguretat, això no significa vetllar per la comoditat dels viatgers i, el més important, vetllar per la seguretat de tots", apunta. La plantilla subratlla que s'ha de començar per Barcelona per anar resolent els creixents conflictes existents en les empreses de seguretat als aeroports.

 

 

Al comunicat, adjunten una fotografia que suposadament es va fer diumenge al migdia a la Terminal T1 de l'aeroport de Barcelona-El Prat on es poden apreciar llargues cues i aglomeració de passatgers. "Què passa realment? I no és una vaga de zel", apunta el col·lectiu, recordant que els efectius activats en aquesta jornada s'han aconseguit a costa del personal "fent hores extres i fins i tot traient-se dies de festa", denuncien.

D'altra banda, aquest dilluns s'ha convocat una mediació al Tribunal Laboral de Catalunya arran de la denúncia de l'empresa, que considera que es van cometre irregularitats en la votació de la darrera assemblea en què es va decidir que seguiria la vaga de treballadors. "Van argumentar errors en l'assemblea, amb falses acusacions com que vam impedir votar als treballadors, que va votar personal aliè al servei o que no es va avisar de l'assemblea dels treballadors", enumera. Eulen demana danys i perjudicis al Comitè de Vaga argumentant que ha actuat "mala fe" durant el conflicte laboral.

 

 

Els representants dels vaguistes, però, denuncien que per neutralitzar la vaga l'empresa ha fet venir des d'altres comunitats autònomes vigilants "per tal de tapar la seva mala gestió". Uns treballadors als qui se'ls ha pagat més sou que el que rep el personal que normalment treballa a El Prat. Apunten a més, que a aquests reforços se'ls ha hagut de costejar l'estada en pisos de lloguer i que se'l hi dona 30 euros diaris en concepte de dietes.

 

 

El pròxim dijous hi ha convocada una nova assemblea de treballadors per decidir les mesures a prendre a més de la vaga parcial ja convocada, per tal de forçar a Aena a també estar present en la mediació que es duu a terme a Treball. Una mediació "estancada" precisament per la incompareixença de la gestora. "Està en les seves mans acabar d'una vegada amb els conflictes a les empreses de seguretat a tots els aeroports... aixó sí, han de començar per Barcelona", apunta l'escrit del Comitè de Vaga.

 

Comentaris