Els treballadors d'Eulen a l'Aeroport del Prat faran vaga indefinida les 24 hores del dia

El caos pot multiplicar-se per l'aturada que també té prevista el personal que s'encarrega dels carros portaequipatges

 

Els treballadors d'Eulen han decidit aquest dimecres en assemblea endurir la protesta a l'Aeroport del Prat i faran vaga indefinida les 24 hores del dia a partir del 4 d'agost, ha avançat TV3. Agost podria ser infernal al Prat a causa dels múltiples conflictes laborals oberts i la pressió de les vagues. Aquesta situació genera inquietud entre les companyies aèries que, en una declaració conjunta, han avisat sobre la necessitat d'adoptar "mesures el més aviat possible" per evitar que la situació de caos s'agreugi en els propers dies.

 

 

  

L'Associació de Companyies Espanyoles de Transport Aeri (ACETA) tem que a partir del 4 d'agost, quan comenci la vaga del personal als punts de control, les inconvenients creixeran i la situació causarà "un greu perjudici" als passatgers, a banda de la "imatge negativa" a l'exterior. A banda, però, també subratllen els problemes que la situació comporta pel que fa a l'operativa de les companyies, "pels retards i pèrdues de connexions que s'estan registrant".

 

 

Segons denuncia l'ACETA, les demores en els controls de seguretat estan provocant que algunes companyies aèries retardin la seva sortida per esperar els passatgers atrapats a les cues. Vueling per exemple s'està veient obligada a retardar més del 30% dels seus vols perquè en alguns falten fins a 50 passatgers. Tot i els retards, calculen que aproximadament 1.000 viatgers no han pogut embarcar des que el passat dilluns 24 de juliol es van començar a registrar les incidències.

 

 

Les companyies també es queixen dels "problemes colaterals" que aquesta situació genera quant a l'assistència als passatgers afectats. Per minimitzar els efectes de la situació s'estan oferint de forma gratuïta canvis i reemborsaments a aquells passatgers que no aconsegueixen arribar a temps als seus vols.

A la vaga del personal dels punts de control s'hi sumarà també a l'agost l'aturada de treballadors del servei de carros portaequipatges, que també protestaran per exigir millores de les seves condicions laborals.

 

Comentaris