Els sindicats de Ryanair amenacen amb noves mobilitzacions

Els treballadors es reuniran amb la companyia el 8 de maig per instar-la a complir l'acord tancat el gener passat

Els sindicats USO i SITCPLA han denunciat aquest divendres que la companyia aèria Ryanair segueix sense aplicar als seus treballadors la llei laboral espanyola, tal com s'havia acordat el passat gener, i han amenaçat amb noves mobilitzacions. En un comunicat, els sindicats han acusat l'empresa irlandesa d'incomplir el pacte que va entrar en vigor l'1 de febrer després d'un any de disputes i convocatòries de vagues i pel qual s'instava Ryanair a implementar l'Estatut dels Treballadors als seus contractes laborals. Els sindicats es reuniran amb la companyia aèria el 8 de maig per reclamar també que aturi suposades cessions il·legals de personal.

 

D'aquesta manera, USO i SITCPLA han recordat que gran part dels tripulants de cabina de Ryanair subcontractats per agències encara no han passat a formar part del personal de la companyia aèria, tal com van denunciar el passat abril davant la Direcció Especial d'Inspecció de Treball i Seguretat Social. A part, els sindicats també critiquen que la companyia no els cedeix el cens de treballadors per tal que es pugui escollir la mesa negociadora del primer conveni col·lectiu de tripulants de cabina basats a Espanya.

 

 

En el comunicat, USO i SITCPLA carreguen contra Ryanair per les seves "pràctiques abusives" que vulneren "els drets bàsics dels treballadors" i li recorden que "s'acaba el termini" perquè compleixi l'acord signat a principis d'any.

 

Comentaris