Els muntadors del Sónar confirmen que faran vaga a partir de dijous

El col·lectiu de ‘riggers’ diu que substituir els vaguistes seria una posició "irresponsable" per part d’una empresa pública

Els muntadors especialitzats en estructures aèries subcontractats per Fira de Barcelona iniciaran dijous la vaga amb què van amenaçar la setmana passada, després de constatar que la institució “no ha volgut asseure’s” per negociar les seves reivindicacions. Segons ha reiterat aquesta tarda el seu advocat, Quim Español, l’empresa no ha entrat a la reunió de mediació a la qual havien estat convocats les parts en conflicte. “La vaga continua, desgraciadament, perquè Fira de Barcelona no ofereix res per intentar solucionar el conflicte i no tenim més remei”, ha afirmat l’advocat. Español s’ha referit a les “afectacions” que la vaga pot tenir en la celebració del Festival Sónar, però ha atribuït la situació a la “posició irresponsable” de Fira de Barcelona. A més, el col·lectiu consideraria “especialment greu” la possibilitat que se substituïssin els vaguistes per treballadors d’una altra empresa, i no ha descartat emprendre mesures si es dona el cas.

Fira de Barcelona assegura que garantirà el festival

 

Fira de Barcelona ha anunciat que garantirà que el Sónar se celebri "amb normalitat" la setmana que ve, tot i l'anunci de vaga per part dels treballadors. A través d'un comunicat, ha lamentat la falta d’acord per evitar el conflicte en la reunió de mediació celebrada aquest dimecres entre l’empresa UTE Rigging, que actualment ofereix aquest servei, i els seus treballadors. En aquest context, Fira de Barcelona ha afirmat que si finalment UTE Rigging no pot realitzar aquest servei, podrà contractar altres empreses per tal d'assegurar el muntatge, en aquest cas del Sónar, que tindrà lloc entre el 17 i el 20 de juliol als recintes de Montjuïc i Gran Via, una possibilitat, segons Fira, que ja està prevista en el contracte amb el proveïdor actual.

La institució ha explicat en el comunicat que ha licitat aquest servei, per un període de quatre anys, una vegada finalitzat el vigent, i que s'hi poden presentar l'actual prestatària i altres empreses. En aquest sentit, Fira de Barcelona ha ressaltat "l’experiència i professionalitat dels treballadors que estan realitzant el servei". Així mateix, davant la petició d'aquest col·lectiu de riggers d’incorporar al plec de condicions del concurs de licitació la possible subrogació dels treballadors actuals, Fira ha subratllat que "no ho pot fer ja que tal exigència seria il·legal". Ha assegurat que, en un concurs públic, "tampoc es poden realitzar recomanacions en aquest sentit quan la llei no ho contempla, com és el cas, ja que podria plantejar un problema legal amb les empreses que puguin presentar-se al concurs, limitant la concurrència".

La institució ha assenyalat que vetllarà per tal que el muntatge del Sónar "es pugui realitzar amb normalitat i d’aquesta manera garantir la celebració d’un esdeveniment internacional tan important per a la ciutat". De fet, ha afirmat que si finalment UTE Rigging no pot realitzar aquest servei, podrà contractar altres empreses per tal d'assegurar el muntatge; una possibilitat, segons la Fira, que està prevista en el contracte amb el proveïdor actual.

 

Comentaris