Els miners de Sallent, en vaga per la incertesa del futur de la planta

Lamenten que Iberpotash "no ha buscat cap solució" a menys de 25 dies per l'execució de la sentència que prohibeix nous abocaments al Cogulló

 

Els treballadors de les mines de Sallent han organitzat una jornada de vaga de 24 hores aquest dimecres per exigir que es garanteixin tots els llocs de treball davant de la incertesa que planteja la sentència judicial que obliga a paralitzar els abocaments al runam del Cogulló a partir del 30 de juny. Des del comitè lamenten que el grup ICL Iberia –matriu d'Iberpotash- "no ha buscat cap solució" que permeti garantir la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball a menys de 25 dies per a l'execució de la sentència.

 

Els treballadors entregaran aquest dimecres al matí un manifest en defensa de la mineria i dels llocs de treball a l'alcalde de Sallent, David Saldoni, i, tot seguit, iniciaran una marxa lenta de vehicles fins a Manresa per entregar el manifest a la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. A hores d'ara, segons els sindicats, el seguiment de la vaga és del 100% de la plantilla –formada per 280 treballadors-.

 

 

 

Comentaris