El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Senat tomba els Pressupostos i els torna al Congrés intactes
  • CA

El Ple del Senat ha tombat els Pressupostos de 2011 al prosperar el veto presentat pel BNG, amb 138 vots a favor, sis senadors més de la majoria absoluta requerida per tirar endavant el rebuig dels comptes públics, respecte dels 124 en contra.

El text va arribar al ple després d’haver estat vetat a la Comissió de Pressupostos de la Cambra Alta, on PP, CiU i BNG van treure endavant el veto a la totalitat de la formació gallega. En concret, PP, CiU, ERC, ICV i BNG van presentar vetos als comptes públics en el Ple del Senat.

Ara, els Pressupostos del pròxim any tornen al Congrés intactes, on el Govern farà valer el seu pacte amb PNB i CC per aconseguir la majoria absoluta requerida per aixecar el veto impost al Senat.

Tot i que aquest veto no té conseqüències pràctiques, sí suposa un nou cop polític per al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. A més, suma el quart rebuig de la Cambra Alta als comptes en la història de la democràcia i en les dues últimes legislatures socialistes, després dels vetos als Pressupostos del 2005, 2008 i 2009.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa