El sector tecnològic es manté estable malgrat el poc finançament

CTecno, entitat que aplega empreses TIC a Catalunya, ha publicat l'informe anual on analitza l'estat del sector

El Cercle Tecnològic, entitat que aplega empreses del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), ha publicat avui el III Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya. L'informe, fet a partir de qüestionaris i entrevistes a empresaris i directius del sector, mostra la preocupació per la manca de finançament de les empreses. L'estudi, malgrat el context econòmic, conclou que el sector de la tecnologia a Catalunya té potencial i capacitat per créixer, bon posicionament i capacitat de captar talent de l'estranger. El president de l'entitat, Ginés Alarcón, ha destacat que a Catalunya "hi ha l'ecosistema adient per les empreses TIC. Per mentalitat, infraestructures i centres de formació", ha assegurat.

El responsable del Baròmetre, Enric Renau, ha explicat que l'estudi permet "treure'n conclusions i poder fer recomanacions". En aquest sentit ha recalcat que cal millorar la cooperació entre empreses i universitats. El treball conclou que les universitats han d'orientar el seus estudis a les sortides professionals que puguin tenir i, per part dels empresaris, cal que fomentin l'estada d'universitaris en pràctiques, sense veure aquest fet com "una càrrega". Els enquestats han posat un cinc l'estat del sector. En conjunt s'han mostrat esperançats per les inversions realitzades però desanimats per la manca de crèdit.

L'estudi considera, entre les amenaces del sector, la poca eficiència de les polítiques públiques i la manca de finançament a curt termini. Per aquest motiu demana una major cooperació entre el sector privat i el públic, i apostar per la internacionalització. "Cal ser efectiu, competitiu i col•laborar", ha resumit Daniel Marí, responsable de l'àrea d'empresa de CTecno.

 
 

Comentaris