La reunió entre el Departament de Treball de la Generalitat, representants d’Eulen, i treballadors ha acabat sense acord i les cues a l’Aeroport del Prat es mantindran durant els propers dies. Les posicions entre les dues parts continuen molt allunyades, i tot i que la direcció de l’empresa de seguretat hauria fet una contraoferta a la demanda d’augments salarials, la trobada ha acabat amb fracàs.

De fet, l’empresa hauria suggerit incremementar els sous mensuals en uns 45 euros, lluny dels 350 que reclamen els empleats. A més, segons han explicat algunes fonts, la companyia també hauria ofert que s’incorporessin 21 nous treballadors per reforçar els torns de matí, tarda i nit, cosa que també està molt lluny del centenar de persones que reclama el comitè de vaga.

 

Comitè i empresa tampoc no han acordat un altre dia per retrobar-se, i aquest dilluns està previst una altra aturada al servei. La reunió d’avui l’havia organitzat Aena, que en un comunicat demanava “responsabilitat” a les dues parts. El comitè es mostra obert a reprendre les converses “sempre que Aena hi sigui”.

Per altra banda, el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha assegurat que l’Executiu sent “vergonya aliena” sobre la gestió del govern espanyol en la crisi de l’aeroport. “La Generalitat ha intentat fer de mitjancer des del minut zero en aquest conflicte”, ha defensat Turull aquest diumenge en una atenció als mitjans prèvia a una visita al Parc del Fòrum amb motiu de la celebració de la Festa Nacional de l’Equador.

 

Turull ha denunciat que l’Estat ha estat “absent” en aquest conflicte laboral fins que la situació “s’ha fet insostenible” i ha anunciat que el Govern es posarà en contacte amb consolats i ambaixades per explicar “com ha anat tot això” i “demanar disculpes per incomoditats que s’hagin pogut produir”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa