El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Ministeri d’Economia insta el Govern a augmentar els impostos
  • CA

El Ministeri d’Economia i Hisenda ha instat a la Generalitat a que apugi els impostos que controla encara que és una comunitat amb els tipus més alts, a més de què redobli els esforços per reduir les despeses.

En una carta datada el 23 de març i publicada aquest dissabte per ‘La Vanguardia’, el secretari d’estat d’Hisenda, Carlos Ocaña, comunica al conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que la retallada del 10% de la despesa de l’administració catalana “no és suficient”.

En l’àmbit dels ingressos, Ocaña transmet a Mas-Colell que aquests “són els que ja coneixes i no es poden contemplar increments excepte que adopteu mesures normatives en el vostre àmbit d’autonomia i amb efectes a 2011”.

Segons el rotatiu en aquests moments aquest document està en mans de la Generalitat però també del PSC encara que els dos darrers dies dirigents d’aquesta formació han acusat el govern de “mentir” sobre les informacions que venien des de Madrid.

De fet, en un paràgraf Ocaña critica la gestió del tripartit que va deixar un dèficit del 7.500 milions d’euros només el 2010 però en fa responsable el govern actual: “No ens em de lamentar de perquè no es va fer abans, ja que la Generalitat és la institució responsable de les seves finances. Si el 2010 s’haguessin complert els objectius, el marge per reduir les despeses el 2011 serà menor”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa