El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Mercat de Sant Antoni rep més de 2,2 milions de visitants des de la seva reobertura
  • CA

 

El Mercat de Sant Antoni de Barcelona ha rebut 2.278.000 visitants en els tres primers mesos d’ençà de la seva reobertura. Després d’una gran afluència en els dies inicials –amb més de 81.000 ciutadans el dia de la inauguració-, el nombre de visites s’ha estabilitzat en prop de 20.000 persones diàries de dilluns a divendres, al voltant de 30.000 els dissabtes i prop de 15.000 els diumenges, segons dades publicades pel consistori aquest dimarts. Mentrestant, continua el desmuntatge de les carpes provisionals que van allotjar els mercats durant els nou anys que van durar les obres de l’edifici d’Antoni Rovira i Trias, amb previsió d’enllestir la retirada al novembre. També continua la definició de la segona fase de la superilla de Sant Antoni, que reduirà el trànsit i ampliarà els espais de lleure.

 

Des de mitjans d’agost, l’Ajuntament de Barcelona treballa en el desmuntatge de la carpa del carrer Urgell, entre Tamarit i Floridablanca, on s’ubicava el mercat dominical. En aquest sentit, s’ha aprofitat la setmana central de l’agost per tallar el trànsit rodat en aquest tram i poder fer les tasques de desmuntatge el més ràpidament possible.

 

En el proper mes, es preveu que continuïn els treballs de desmuntatge que no afecten el trànsit, com son la retirada dels darrers pilars de l’estructura, la reposició dels xamfrans de Floridablanca i Tamarit, i la reposició de les voreres del carrer Urgell. Aquestes tasques s’allargaran fins a finals de setembre. Finalment, el desmuntatge de les dues carpes situades a la Ronda Sant Antoni –les dedicades a aliments frescos i als Encants- es farà de setembre a novembre.

 

El nou mercat compta amb 235 establiments, dels quals 52 corresponen al mercat de producte fresc, 105 als Encants i 78 al dominical de llibre. El mercat també compta a la planta -1 amb un establiment d’autoservei i un d’oferta no alimentària, aquest últim amb obertura prevista en els propers mesos. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa