El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern posarà al mercat immobles públics
  • CA

El Govern, que busca amb urgència liquiditat, posarà al mercat immobles públics, com poden ser equipaments de salut, en pagarà un lloguer i tindrà possibilitat de recompra, segona ha informat el conseller d’Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Utilitzant una fórmula financera que s’anomena ‘leaseback’, el titular d’Economia ha explicat que aquests actius immobiliaris no es vendran sinó que serviran per fer operacions financeres.

A banda d’aquest sistema, l’executiu haurà de posar en marxa altres fórmules per tenir més liquiditat a partir del març. Sense concretar si es tracta de l’emissió de bons, Mas-Colell ha avançat les operacions de crèdit o endeutament seran a llarg termini, que vol dir per més d’un any, ‘per no tenir aquest constant patiment’, ha afegit.

Encara que no ha detallat com el Govern reduirà el 10% de la despesa, sí que ha assegurat que la retallada pot afectar tots els àmbits accepta els interessos, que sumen gairebé 300 milions d’euros. Mas-Colell ha reconegut que amb els bancs no hi ha cap possibilitat de negociació i ha argumentat que fins i tot Grècia ha de tornar tot el que deu a les entitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa