El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
 El Govern mantindrà el tercer grau de l’impost de successions
  • CA

 El Govern de CiU prepara una reforma de l’Impost de Successions amb la qual quedaran exempts de pagament els parents de primer i segon grau de consanguinitat que heretin. La resta de trams -a partir del tercer- continuarà tributant, la qual cosa permetrà a la Generalitat continuar recaptant 120 milions d’euros anuals, segons ha avançat el secretari del Govern, Germà Gordó.

Mas eliminarà abans de les municipals aquesta figura impositiva en les herències entre cònjuges o entre pares i fills -primer grau- i entre germans o entre avis i néts -segon grau-.

En canvi, se’n mantindrà el tribut a partir del tercer grau, és a dir, entre oncles i nebots, i d’ara endavant, per exemple entre cosins (quart grau) o quan no n’hi hagi cap tipus de parentesc.

“L’impost no desapareix. El que desapareix són determinats trams”, ha explicat el secretari del Govern.

Actualment, la Generalitat recapta 250 milions d’euros l’any per aquest impost, del qual té competència exclusiva.La disminució prevista de 130 milions es compensarà mitjançant una “millor gestió” dels recursos públics, pel qual es tracta d’una xifra perfectament assumible per a les arques públiques, segons Gordó.

Davant de les acusacions dels tres partits d’esquerres, els qui s’oposen frontalment als plans del Govern sobre successions, Gordó els ha recordat que ells van rebaixar substancialment aquest tribut en plena crisi econòmica.

Gordó ha afirmat que, abans de la modificació legislativa impulsada el 2009 per PSC, ERC i ICV-EUiA, la Generalitat recaptava en concepte de successions uns 800 milions aproximadament, i amb la reforma del tripartit, la xifra es va situar en 250 milions, 550 milions menys.

“L’únic que fem és tancar aquest procés de reducció” que va impulsar l’esquerra, i que segons ha recordat Gordó, era un dels principals punts del programa electoral de CiU. Segons Gordó, amb aquests canvis s’aconseguirà atreure la fuga de capitals de Catalunya cap a altres autonomies que havien suprimit aquest tribut, sobretot governades pel PP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa