El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol i els sindicats negociaran la reforma de les pensions
  • CA

El govern espanyol i els sindicats es reuniran aquest cap de setmana per abordar la reforma de les pensions, en una trobada que es podria allargar durant hores. Segons han informat aquest divendres els sindicats CCOO i UGT en un comunicat, les converses tindran “caràcter permanent” i es poden arribar a allargar fins diumenge. Fonts sindicals no han donat cap més detall a l’espera que finalitzi la negociació per la “importància” de la trobada.

Per part del govern el vicepresident primer i portaveu, Alfredo Pérez Rubalcaba, en roda de premsa posterior al consell de govern, ha dit que aquesta reunió amb els sindicats es troba en el marc de la recerca de consens per trobar suports al nou sistema de pensions que volen aprovar el proper 28 de gener. Una trobada que respecte, l’hora i el lloc, s’ha mantingut en secret des del Ministeri de Treball.

La delegació de CCOO estarà formada pel seu secretari general, Ignacio Fernando Toxo; el secretari d’Acció Sindical, Ramon Gorriz i el secretari de Seguretat Social i Previsió Social Complementària, Carlos Bravo. Per part d’UGT, hi assistiran el secretari general, Cándido Méndez; el secretari d’Acció Sindical, Toni Ferrer, i la secretària de Política Social, Carmen López.

Si les dues parts no arriben a un acord, els sindicats podrien promoure una nova convocatòria de vaga general, que seria la segona en menys d’un any després de la del 29 de setembre passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa