El govern espanyol anuncia la reforma de les pensions pel 28 de gener

També puja l'impost sobre el tabac

El govern espanyol avançarà la data d'aprovació de la reforma de les pensions al pròxim 28 de gener per al seu posterior enviament al Parlament, on es debatrà. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el vicepresident primer del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha confirmat així que avança la data per aprovar aquesta reforma que, en un principi, estava previst que s'aprovés al llarg del primer trimestre de l'any que ve.

El passat dimecres el ministre de Treball i Immigració, Valeriano Gómez, durant la seva primera intervenció en la comissió parlamentària del Pacte de Toledo, va dir que la reforma de les pensions s'ha de centrar en allargar la vida laboral, augmentar el còmput per al càlcul de la prestació i reduir les prejubilacions. Gómez va advertir que "no hi ha sortida" a retardar l'edat de jubilació i que el govern manté la seva proposta d'allargar-la en dos anys, de 65 a 67.

Pujada de l'impost al tabac

L'executiu espanyol també ha aprovat també un increment de l'impost especial sobre el tabac. Segons Elena Salgado això suposarà poder recaptar 780 milions d'euros.

La ministra ha explicat, que les mesures contingudes en el decret estan dirigides a millorar la competitivitat de l'economia, facilitar el desenvolupament de l'activitat empresarial, reforçar el futur de la Seguretat Social i contribuir a obrir més l'economia mitjançant la privatització d'organismes com AENA i Loteries i Apostes de l'Estat.

Entre les principals mesures, a més de la privatització d'aquests ens, hi ha la rebaixa de l'impost sobre societats per a les empreses de reduïda dimensió, concepte que passa de 8 a 10 milions d'euros de facturació.

 
 

Comentaris