El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern enviarà cartes a les seus diplomàtiques disculpant-se pel caos a l’aeroport
  • CA

 

La consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, ha explicat aquest dilluns a Catalunya Ràdio que el Govern enviarà als consolats i ambaixades “la informació correcta de com ha anat la negociació” en el conflicte a l’Aeroport del Prat i demanarà “disculpes als ciutadans europeus”. “Hi hem sigut en tot moment en la negociació i estem mediant en caps de setmana perquè volem resoldre un conflicte que no hauria de tenir lloc”, ha afegit.

 

Així mateix, Bassa ha dit que els Mossos d’Esquadra estan “molt preparats” per assumir el control de l’aeroport i ocupar-se de la seguretat dels viatgers en un moment en què Catalunya es troba a nivell 4 d’alerta terrorista. Bassa ha reclamat que el govern espanyol traspassi al Govern de la Generalitat les competències de l’aeroport si no és capaç de garantir la seguretat.

 

 

“La seguretat a l’aeroport no pot dependre d’una persona amb sou baix, les licitacions que es facin a l’aeroport són responsabilitat d’Aena, com també ho és la seguretat, i sinó reivindiquem que ens passin les competències”, ha subratllat la consellera. Bassa confia en què la vaga als punts de control de l’aeroport no acabi sent indefinida. La consellera ha afegit que el Govern està “fent la feina i l’aeroport és un punt important i el turisme ho és també perquè desenvolupa el nostre país, de manera que la seguretat dels viatgers ha de ser el punt més important per tots nosaltres”.

Sobre les negociacions entre treballadors i Eulen, Bassa ha comentat que les dues parts estan fent esforços i que ja han acostat posicions. “Falta desencallar temes pendents, que esperem que es resolguin entre avui i demà”, ha dit Bassa. La consellera ha criticat Aena assegurant que “no tracta” l’Aeroport de Barcelona com l’hauria de tractar, sent el segon aeroport de l’Estat i obtenint els guanys que n’obté.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa