El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern apuja el salari mínim un 1,3%, fins a 641,56 euros
  • CA

El Consell de Ministres ha aprovat una pujada del salari mínim interprofessional (SMI) de l’1,3% el 2011, fins a 641,56 euros mensuals, que equival a una pujada de 8,2 euros cada mes. Així ho ha anunciat el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en roda de premsa després de l’últim Consell de Ministres de l’any, en què inicialment estava previst un increment de l’SMI de l’1%.

En qualsevol cas, aquesta pujada queda lluny de la pujada del 8% demandada pels sindicats per acostar l’SMI fins a 800 euros que es va comprometre el Govern en el marc de la present legislatura. Per a Zapatero, aquesta pujada de l’SMI constata l'”esforç especial i singular” de l’executiu en “sensibilitat” amb les persones que disposen de rendes menors.

Per aquesta raó, el president va recórrer a l’evolució del salari mínim des que va arribar a La Moncloa el 2004, i ha xifrat en un 17% l’increment d’aquest salari del període que comprèn del 2004 al 2010. A més, ho va comparar amb l’etapa del Govern d’Aznar (1996-2004), quan, segons Zapatero, l’SMI va perdre un poder de compra de cinc punts.

Segons ha senyalat Zapatero aquesta reforma “és una diferència substancial de l’esforç a favor dels sectors amb més dificultats” i una “senya d’identitat” del Govern, compromès amb la “solidaritat i el suport social”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa