El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El deute espanyol entre els deu amb risc més alt a escala mundial
  • CA

La percepció en els mercats del risc d’impagament del deute espanyol ha registrat a l’últim trimestre del 2010 una vertiginosa escalada que ha situat els bons espanyols entre els deu amb més possibilitats de ‘default’ a escala mundial, per davant de països com l’Iraq o Islàndia, segons reflecteix l”Informe trimestral de risc sobirà’ elaborat per la consultora CMA.

En concret, la percepció del risc del deute d’Espanya atorga una probabilitat d’impagament del 26,7%, fet que situa els bons espanyols com els setens amb risc més alt del món, respecte del lloc 21 que ocupaven en el tercer trimestre o el 34 de fa un any.

Així, l’informe de CMA constata el creixent incertesa respecte al deute sobirà dels països de la perifèria de l’euro, ja que entre els deu països amb risc més alt apareixen a més d’Espanya, Grècia, que lidera el rànquing, i Irlanda en tercera posició, seguit de Portugal, mentre que Itàlia se situa ja en dotzè lloc.

La resta de països amb més probabilitat de ‘default’ són Veneçuela, que millora una posició i apareix en segon lloc del llistat, Argentina, que millora dos llocs i se situa cinquena, seguida d’Ucraïna, mentre que Dubai, Hongria i Iraq tanquen les deu primeres posicions.

L’impacte de la crisi de confiança en el deute sobirà de la Zona euro és notable en observar que els cinc països amb pitjor evolució del cost de les seves assegurances de crèdit respecte a impagats de deute (CDS) són Bèlgica, que ha registrat un encariment del 70% durant els tres últims mesos de l’any, Espanya, amb un augment del 51,8%, Alemanya ( 51,7%), Països Baixos ( 37,4%) i França ( 35,2%).

Per contra, Noruega, Finlàndia i Suècia repeteixen un trimestre més com els emissors de deute considerats més segurs pel mercat ja que les seves probabilitats de ‘default’ són del 2,1% en el cas de Noruega, i el 3% per als dos països escandinaus de la UE.

Per la seva banda, els EUA se situa com el cinquè emissor de deute més segur del món, amb una probabilitat d’impagament del 3,6%, quatre posicions millor que fa tres mesos, mentre que Alemanya té l’impacte dels dubtes associats al cost dels rescats dels seus socis i empitjora quatre llocs, fins al novè lloc, amb una probabilitat d’impagament del 5,2%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa