El desencallament de la vaga a El Prat, en mans de l'assemblea de treballadors

La directiva d'Eulen accepta la proposta de la Generalitat per acabar amb la vaga: 200 euros al mes i 76 treballadors nous

 

La quarta sessió de negociació del conflicte del personal d'Eulen a l'aeroport del Prat s'ha obert a primera hora del mati d'aquest dimarts amb l'anunci per part dels representants del Govern de què abans del migdia es posaria sobre la taula una proposta de mediació per finalitzar el conflicte. Segons els mediadors, l'anunci ha agafat per sorpresa als dos interlocutors de la negociació.

 

 

Aquesta proposta recull tot un conjunt de millores organitzatives i salarials que passen per un complement salarial per cada treballador de 200 euros (l'empresa oferia fins ara 150 euros i els treballadors reclamaven 350 euros) i una cinquena persona per cada punt de control de vigilància i per torn que suposa la contractació de 51 persones. A més, en la proposta del Govern es recull la contractació de 25 persones que serviran de reforç per millorar la qualitat del servei.

Eulen ha acceptat la proposta de mediació del Govern "en la seva generalitat però amb petits matisos", encara que està molt per sobre del que l'empresa de seguretat considera admissible, ha anunciat en un comunicat. La companyia ha explicat que accepta la proposta amb l'objectiu de solucionar "quan abans millor" la situació de cues a l'aeroport degut a la vaga per desacords en les condicions laborals.

 

 

 

 

De totes maneres, el comitè de vaga no ha acceptat la proposta de la Generalitat. El seu assessor, Joan Carles Giménez, ha considerat que la proposta és "insuficient" ja que creu que la proposta de 200 euros encara està molt allunyada dels 350 que reclamen els treballadors. Ara bé, tal i com ha recordat Giménez, la pilota és ara a la teulada dels treballadors, ja que aquest dijous podran decidir en assemblea sí accepten la proposta del Govern. 

 

Comentaris