El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Congrés aprova la recapitalització de les caixes gràcies als vots de CiU
  • CA

El Ple del Congrés dels Diputats ha donat aquest dijous llum verda al decret de recapitalització de les entitats financeres, gràcies als vots a favor del PSOE i de CiU. Respecte la resta de grups, el PP i el PNB s’han abstingut i ERC i ICV han votat en contra.

En la seva intervenció la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha assegurat que la reforma del sistema de caixes és “imprescindible” perquè “les incerteses que existeixen als mercats no dificultin la recuperació econòmica”.

CiU vol veu en el FROB

La reforma sí que ha comptat amb el suport de CiU. El portaveu econòmic de la Federació, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat que aquest decret permet que les caixes de l’Estat tingui “un gran model” bancari al llarg del segle XXI i ha destacat que la reforma manté el marc social de les entitats de crèdit.

No obstant això, CiU ha reclamat de nou que les CCAA tinguin un paper “rellevant” en el procés de decisió de les subhastes de les aportacions del FROB. “Hauria d’existir una complicitat important entre el FROB, el govern i el Banc d’Espanya”, ha sentenciat.

PP: “La reforma no facilita el crèdit”

El PP ha optat per una abstenció i ha criticat durament la política econòmica de l’executiu espanyol. La portaveu dels populars, Soraya Sáenz de Santamaría ha apuntat que el decret “no facilitarà el crèdit ni està prioritzant el sanejament del sistema financer abans de passar a altres fórmules”.

I el portaveu econòmic del PP, Cristóbal Montoro, ha afegit que “donar suport al govern socialista en aquests moments crucials és prolongar l’agonia de la crisi econòmica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa