Duran dóna suport al pla financer "perquè és necessari"

El líder de CiU diu que el seu interès se centrarà en el fet que "Catalunya no perdi pes financer"

El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, dóna suport al pla financer sobre caixes que ahir va anunciar la vicepresidenta segona i ministra d'Economia, Elena Salgado, perquè està pactat amb el sector i el considera "necessari", tenint en compte que hi ha problemes en algunes entitats que s'han de resoldre, ha afegit.

Això sí, en una entrevista Duran i Lleida també ha assegurat que quan arribi el dia en què una caixa catalana necessiti finançament públic, el seu interès se centrarà en el fet que "Catalunya no perdi pes financer".

En aquest sentit, CiU avala la proposta del govern estatal d'intervenir en les caixes que no arribin a tenir uns recursos propis del 8%, que rebran recursos del FROB però s'hauran de convertir en bancs, perquè la proposta del governador del Banc d'Espanya de donar el mateix tracte a totes les entitats i convertir-les en fundacions "no era just", segons ha argumentat aquest dimarts el portaveu de CiU al Congrés.

Ara bé, una vegada passi el període establert perquè les caixes demostrin la seva solvència, Duran i Lleida ha assegurat que CiU s'esmerçarà en què Catalunya "no perdi pes financer". "És necessari donar la volta al sistema financer", ha continuat el portaveu de CiU, conscient també que hui ha "una visió interessada de certs sectors financers", ha acabat.

 
 

Comentaris