Duran creu que les xifres de Salgado sobre el dèficit català donen la raó a CiU

El portaveu de CiU al Congrés diu que la situació d'atres comunitats autònomes és "molt més greu"

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat avui que les dades sobre el dèficit de Catalunya anunciades ahir per la ministra d'Economia, Elena Salgado, "avalen les tesis de CiU sobre les finances de la Generalitat tantes vegades contradites pel PSC".

La ministra va ratificar ahir el dèficit de Catalunya en un 3,86%, molt a prop del 3,46% que va xifrar CiU, i molt lluny del que van estudiar els socialistes. De fet, l'expresident de la Generalitat, José Montilla, durant el traspàs de poders va advertir el president Mas que pujaria unes dècimes el 2,4% que havia xifrat el 24 de novembre el Consell de Política Fiscal i Financera, però després en el traspàs de la cartera d'Economia, ja es parlava d'un punt més, segons ha explicat el democratacristià en un apunt al seu blog.

També ha explicat que la situació de comunitats autònomes com ara Castella i la Manxa, amb un 6,47% de dèficit, és "molt més greu", perquè és receptora de transferències per solidaritat, mentre que Catalunya és aportadora.

 
 

Comentaris