Desplegar la tecnologia digital a través de la xarxa viària local

S'estan incorporant uns nous serveis que faciliten la gestió de la xarxa i donar informació als conductors en temps real

 

 

 

Les carreteres són infraestructures de comunicació que enllacen les poblacions d'un territori. La Diputació de Barcelona és l'administració titular de la gestió de 1.585 km de carreteres locals per les quals circulen diàriament 3.681.735 vehicles i més de 750.000 persones.

 

 

La nova aposta per aquestes infraestructures és que, a més de ser vies de comunicació segures i de qualitat per a tota mena de vehicles, siguin també canals pel transport de les noves tecnologies que han de permetre l'accés a internet en banda ampla d'alta qualitat i velocitat de connexió, a tots els habitants del territori.

 

 
Dades de la demarcació de Barcelona

 

 

 

És evident que les necessitats actuals de comunicació ja no tenen només a veure amb el transport de les persones, sinó que hi ha una demanda creixent en el conjunt de la societat, de transport de dades i informació motivada per la incorporació a les nostres vides de les noves tecnologies sorgides de l'era digital.

 

 

La Diputació de Barcelona aposta per a la igualtat d'accés a les tecnologies a tot el territori de la demarcació

 

 

Facilitar aquestes connexions a les persones que viuen en el conjunt del territori ha estat una de les principals apostes de la Diputació de Barcelona en aquest mandat, d'acord amb el que marca l'Agenda digital europea per al 2020. Guiats per aquest objectiu, aquest 2018 s'ha completat una primera fase de desplegament de canalitzacions per fibra òptica a través de la seva xarxa local de carreteres, que han de servir per proveir d'accés a internet de banda ampla al conjunt de persones del territori on la banda ampla encara no arriba a través dels operadors privats.

 

 

Les canalitzacions per a fibra òptica s'incorporen així a les cunetes de formigó de les carreteres de la xarxa local, fet que suposa nombrosos avantatges per al seu manteniment i seguretat. Així, els tritubs per on es col·loca després de la fibra òptica queden totalment protegits davant de qualsevol inclemència meteorològica o d'incendi forestal.

 

 
Treballs de cablejat de fibra òptica
Treballs de cablejat de fibra òptica | Cedida (Diputació de Barcelona)

 

 

 

Aquesta nova tecnologia incorporada a les carreteres locals facilita també poder millora la seva gestió, ja que permet donar informació sobre el seu estat als usuaris o fer càlculs d'intensitat de vehicles que hi circulen en temps real.

 

 

252 km de canalitzacions i 55 municipis beneficiats

 

 

L'Agenda Digital Europea (ADE), l'instrument que impulsa l'economia europea a partir del mercat únic digital, marca coma objectiu que abans del 2020, el 100% de la població europea tingui accés a internet de banda ampla (>;30 Mbps) i que el 50% de les llars tinguin un accés superior a 100 Mbps.

 

 

En aquesta primera fase del desplegament, realitzada al llarg del 2018, la Diputació de Barcelona ha construït canalitzacions per fibra òptica al llarg de 252 km de la seva xarxa local de carreteres, amb una inversió de prop de 19 milions d'euros. Això ha fet possible que 55 municipis de la demarcació amb un total de 178.540 habitants, puguin tenir accés a internet de banda ampla.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?