Cues de menys de 30 minuts per superar els accessos de seguretat al Prat en la cinquena jornada de vaga

Nova tanda d'aturades a l'espera del que decideixi l'assemblea de treballadors que s'ha de reunir aquest diumenge al matí

 

 

Les cues per superar els accessos de seguretat a l'aeroport del Prat durant la primera franja de vaga parcial dels treballadors d'Eulen d'aquest diumenge no han superat els 30 minuts d'espera a la T1 ni els 20 minuts a la T2, segons dades facilitades per Aena. L'aturada oficial era entre dos quarts de sis i dos quarts de set d'aquest matí. No obstant això, com ja ha passat altres dies, les cues no han coincidit amb la franja oficial de vaga i els pics d'espera de fins a 28 minuts s'han registrat abans de les cinc, que és quan s'han acumulat més viatgers que han anticipat l'arribada a l'aeroport. Es tracta de la cinquena jornada de vaga parcial i té lloc just el dia que s'ha de tornar a reunir l'assemblea de treballadors per decidir si accepten o no la proposta sortida del procés de mediació de la Generalitat i que van acceptar tant Aena com Eulen. A grans trets, l'oferiment del Govern recull un increment de personal en els filtres de seguretat i un reforç de plantilla en temporada estival, així com també un plus salarial de 200 euros de mitjana en 12 pagues.

Si els treballadors voten a favor d'aquesta opció, es desconvocaria la vaga indefinida prevista a partir demà dilluns. Si la rebutgen i tira endavant la vaga, l'estat espanyol ja té en marxa un reforç de la Guàrdia Civil i ja ha demanat els informes jurídics necessaris per dictaminar el més aviat possible un laude d'arbitratge obligatori que resolgui el conflicte laboral.
 

 

Segons Aena, a l'hora oficial de l'inici de les aturades, a dos quarts de sis, l'espera a la T1 era de 26 minuts i una hora després, de 23 minuts. Aquest diumenge hi ha programats 519 vols de sortida i 96.141 seients ofertats. La resta d'aturades previstes són de 10:30 h a 11:30 h, de 16:30 h a 17:30 h i de 18:30 h a 19:30 h.

 

Comentaris