El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU i PSC fan costat a les caixes
  • CA

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran, ha assegurat aquest dilluns que s’oposaran amb tots els mitjans a la possibilitat de convertir totes les caixes en fundacions per evitar que puguin intervenir el mercat financer, i ha deixat clar que defensaran de forma “bel•ligerant” la “catalanitat” del sistema.

En roda de premsa, ha replicat així al governador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez:”No és just posar en el mateix sac les caixes que han fet bé la feina i han estat ben gestionades amb les que no ho han fet”, ha opinat Duran, qui veu inacceptable que es llanci aquesta proposta de reforma del sistema de caixes, que el govern vol tancar aquesta mateixa setmana, poc després que es tanqués una nova legislació en matèria de caixes.

El PSC també defensa les caixes

Per la seva banda, el PSC també ha defensat la continuïtat de l’actual legislació estatal i autonòmica sobre caixes d’estalvis, i s’ha oposat a qualsevol intent que pugui suposar la desaparició d’aquest tipus d’entitats financeres.

“Si algú pensés que ara és la gran oportunitat per eliminar competidors als bancs”, el PSC s’hi oposarà, ha recalcat aquest dilluns el viceprimer secretari i portaveu del partit, Miquel Iceta, en la roda de premsa posterior a l’Executiva dels socialistes catalans.

“Les caixes no han d’eliminar-se”, ha dit Iceta, qui ha assegurat que tot i que el PSC defensa la normativa actual sobre caixes, sí que està disposat a negociar un nou marc legislatiu que contribueixi a reforçar-les.

Ortiz demana al govern que vetlli

I, finalment, sobre aquest mateix tema, la portaveu d’ICV, Laia Ortiz, ha exigit al Govern que defensi el model català ja que “la reconversió de les caixes en entitats privades perjudicaria moltes famílies”.

En roda de premsa, Ortiz ha explicat que és inconcebible i una aberració que les caixes “puguin vendre’s a preu de saldo en els mercats internacionals”, i ha considerat que si hi ha diners públics invertits en aquestes entitats hi ha d’haver consegüentment també control públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa