El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cathay Pacific reforça l’Aeroport de Barcelona amb el vol directe a Hong Kong
  • CA

L’aerolínia Cathay Pacific unirà Barcelona amb Hong Kong en un vol directe a partir d’aquest diumenge i fins al 27 d’octubre, operant quatre freqüències setmanals, els dilluns, dimecres, divendres i diumenges. Aquesta nova connexió complementa el servei des de Madrid, amb el que Cathay Pacific oferirà més vols directes a Àsia des de l’Estat espanyol que qualsevol altra aerolínia, amb vuit vols a la setmana.

 

L’aerolínia també ha ressaltat que el nou vol serà l’únic operat sense escales que uneix la capital catalana amb Hong Kong, un dels principals centres financers del món. Segons dades de la Cambra de Comerç de Barcelona, la capital catalana és el principal punt d’origen i destinació de l’Estat amb un 44,3% del total de trànsit entre Espanya i Àsia, i cada any més de 60.000 passatgers volen de forma indirecta entre Hong Kong i Barcelona a través d’altres aeroports del món, amb un repunt anual ponderat d’un 15% en els últims cinc anys.

Aquests viatgers se sumen als més d’1,2 milions d’usuaris que cada any volen indirectament entre Barcelona i Àsia, a grans mercats com el Japó, la Xina, Tailàndia i Indonèsia. Segons dades de duanes, Barcelona mou més de 50.000 tones anuals entre la capital catalana i Àsia per via aèria, i un 27% del total d’exportacions de l’Estat cap al continent asiàtic surt de Barcelona, així com més d’un terç de les importacions. A més, existeix un ampli segment de passatgers premium entre tots dos mercats, ja que més d’un 11% del passatge viatja en classe ‘business’ i en primera classe, la qual cosa representa més d’un de cada set viatgers.

Barcelona acull a més de 140.000 residents asiàtics que viuen a l’àrea metropolitana de la ciutat, i Hong Kong és un de les principals destinacions per treballar; per això el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) ha treballat en els últims anys a aconseguir aquesta connexió.

El nou vol directe entre la capital catalana i Hong Kong se suma a les connexions estrenades aquest juny per Level entre Barcelona i Los Ángeles, Sant Francisco, Punta Cana i Buenos Aires, així com a les de Norwegian amb Los Ángeles, Nova York i Sant Francisco, mentre que el 22 d’agost iniciarà el trajecte a Miami. A més, l’aerolínia espanyola Plus Ultra també connecta des d’aquest dissabte Barcelona amb l’Havana (Cuba) sense escales, una nova ruta que operarà una vegada a la setmana i que la convertirà en la primera companyia a cobrir de forma directa aquest enllaç. Els vols, operats amb un Airbus A340-300 en codi compartit amb l’estatal Cubana d’Aviació, partiran els dissabtes de Barcelona a les 23.55 hores i tornaran des de l’Havana els diumenges a les 05.30.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa