El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya s’endinsa en el mercat Italià
  • CA

Les exportacions catalanes a Itàlia han augmentat de forma important els dos darrers anys i cada cop són més les empreses catalanes que busquen trobar oportunitats de negoci en el mercat italià. L’any 2015 arriben als 5.600 milions d’euros, un creixement del 14,6 % respecte al 2014. Catalunya hi exporta principalment vehicles (13,9 % del total), matèries plàstiques (9,9 %) i productes farmacèutics (5 %). Les exportacions catalanes a Itàlia representen el 8,8 % del total de les exportacions catalanes i el 30,0 % de les exportacions de l’Estat espanyol a Itàlia.

Les importacions catalanes d’Itàlia han seguit una dinàmica semblant, situant-se en els 6.000 milions d’euros el 2015, un 5,4% més que l’any anterior. Catalunya n’importa principalment maquinària (13,0 % del total), matèries plàstiques (8,0 %) i aparells i material elèctric (6,5 %).

 

Els principals sectors per volum de negoci són, en primer lloc el transport de mercaderies i passatgers, moda, disseny gràfic i altres activitats empresarials i productes farmacèutics. Sguit hi trobem el sector de la moda, el disseny gràfic, altres activitats empresarials i productes farmacèutics.

Així mateix, el sector del revestiment de metalls i enginyeria mecànica i empaquetatge de metalls, filferro i altres productes de metall confeccionats són els dos sectors amb més creixement durant el període 2015-2020.

 

Pel que fa les empreses catalanes establertes a Itàlia, s’hi compten 443, 8 de les quals són Gas Natural Sdg, SA, Fomento de Construcciones y Contratas, SA, Cobega, SA, Grifols, SA, Puig, SL, Ficosa International, SA, Almirall, SA i Applus Servicios Tecnologicos, SL. 

 

En aquest sentit, Abertis ha tancat l’adquisició a Intesa, Astaldi i la família Tabacchi de les dues societats que controlen el 51,4% del grup industrial italià A4 Holding, els actius principals del qual són les autopistes A4 i A31. La compra, anunciada el darrer mes de maig, s’ha tancat per un import total de 594 milions d’euros, que es pagaran el 2023. L’adquisició d’A4 Holding, a més de suposar l’entrada del Grup Abertis a Itàlia, reforça la seva posició de lideratge internacional en el sector, amb més de 8.500 quilòmetres d’autopistes gestionats. Amb aquesta operació, Abertis assegura reforçar el seu compromís amb el Pla Estratègic 2015-2017 entrant en un dels seus mercats objectius. 

 

Font de les dades econòmiques: ACC1Ó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa