Catalunya obté representació a la major xarxa de 'think tanks' liberals del món

L'Institut Ostrom de Catalunya entra a formar part de l'Atlas Network, organització que aplega al voltant de 500 institucions de més de 90 països

Catalunya ja disposa de representació a la major xarxa de 'think tanks' liberals del món, l'Atlas Network, després que aquesta setmana s'hagi formalitzat la incorporació en aquesta organització de l'Institut Ostrom, presidit per Èric Herrera. Aquesta xarxa internacional, amb més de 500 integrants de 90 països, té la seva seu a Arlington (Virginia, EUA) i va se creada el 1981 per Sir Anthony Fisher, empresari britànic, pilot de la Royal Air Force durant la Segona Guerra Mundial i mecenes de diverses fundacions de pensament liberal. 

Amb l’entrada a l’Atlas Network, l’institut català preveu intensificar les seves col·laboracions internacionals, a través de l’intercanvi de bones pràctiques i la realització de programes de recerca conjunts, així com l’accés a noves fonts de finançament, ha apuntat aquest dijous a través d'un comunicat. En paraules del president de l’entitat, l’entrada a l’Atlas Network "connectarà la producció intel·lectual liberal catalana amb institucions de prestigi internacional». «Enfortir la nostra veu al món també incidirà positivament en l’impacte del liberalisme a Catalunya"

Plans de futur

Alguns dels projectes de l’Institut Ostrom pels propers mesos inclouen un programa de formació econòmica per a escoles, un fòrum de regulació intel·ligent a la seu de la Comissió Europea, una campanya per a la professionalització de la funció pública a Catalunya i la publicació d’un informe sobre la Covid, amb mesures que inclouen la distribució online de medicaments amb recepta o accelerar el reconeixement de titulacions dels professionals sanitaris estrangers, entre d’altres.

 

En una entrevista recent a 'El Món', el president i el vicepresident de l'institut van reivindicar la necessitat de defensar les idees liberals a Catalunya ja que, a parer seu, en aquests moments, cap partit polític les ha fet seves.

Més informació
 

Comentaris