Catalunya incompresa, Catalunya ignorada

Catalunya es queixa massa perquè no és pas la víctima d'un sistema injust com els nacionalistes volen fer creure. Així pensen alguns dels corresponsals de mitjans de comunicació estrangers que treballen a l'Estat espanyol, tots ells afincats a Madrid. I, fins i tot aquells que són de països amb diferents sensibilitats nacionals, tenen claríssim que el particular model autonòmic d'Espanya dificulta la recuperació econòmica. I quan se'ls pregunta per la imatge econòmica que Catalunya té a l'exterior es queden astorats. Marca Catalunya? Només hi ha empresaris espanyols, en economia els nacionalismes no compten.

Per comprendre com veuen a l'estranger Catalunya, Espanya i el sistema autonòmic actual hem parlat amb tres corresponsals estrangers, els veritables altaveus de l'actualitat espanyola als seus respectius països. Valerie Demon, corresponsal de La Croix (França) i Radio Suisse Romande (Suïssa);... han contestat les següents preguntes:

Creu que el problema del dèficit actual de l'economia espanyola és conseqüència del model autonòmic?


El govern espanyol fa servir les comunitats autònomes i especialment Catalunya com a cap de turc per demostrar a Europa que intenta solucionar els seus problemes financers?

Quina és la imatge econòmica d'Espanya a l'exterior? Zapatero ha generat més o menys confianza?

I quina és la imatge econòmica de Catalunya a l'exterior? La marca catalana genera confiança?

 
 

Comentaris