Catalunya Caixa, Unimm i les fusions de Caixa Penedès i Caixa Laietana no aproven

8 grups de caixes i 4 bancs incompleixen els requisits de capital del Govern i precisen 15.152 milions

Vuit grups de caixes d'estalvis (Bankia, Catalunya Caixa, Unimm, Novacaixagalicia, Banco Mare Nostrum, Banco Base, Banca Cívica, Caja Duero-España) i quatre bancs (Bankinter, Barclays Bank, Deutsche Bank i Bankpyme) incompleixen els requisits de capital del Govern i precisen 15.152 milions.

Concretament, respecte les catalanes, CatalunyaCaixa, Unnim i les fusions on hi participen Caixa Penedès i Caixa Laietana (Mare Nostrum i Bankia) no assoleixen el mínim de solvència del 10% de capital bàsic que exigeix l'Estat a les caixes.

Segons ha publicat avui el Banc d'Espanya, el capital bàsic de CatalunyaCaixa es queda en el 6,5%, per tant, requeix d'un capital de 1.718 milions, mentre que Unnim arriba al 6,7%, necessita 568 milions.

Bakia, fusió de Caixa Laietana, assoleix el 7,1% de capital propi, per tant, ha d'aconseguir 5.771 milions addicionals, i Mare Nostrum, fusió de Caixa Penedès, amb el 8,4%, necessita 637 milions.

En canvi, l'informe constata que 'la Caixa' compleix amb la solvència del 8% que li exigeix el nou decret de les caixes a les entitats que es transformin en banc.

 
 

Comentaris