CaixaBank no es planteja retornar la seu a Catalunya

El president de l’entitat remet a la decisió del consell d’administració, que no va fixar ni terminis ni condicions de retorn

L’octubre del 2017, CaixaBank va traslladar la seva seu social al País Valencià, acollint-se a un decret exprés del govern de Mariano Rajoy per fer sortir de Catalunya les grans empreses arran del referèndum de l’1-O, adduint una suposada inseguretat jurídica. El trasllat es va produir sense passar per la junta d’accionistes. En la roda de premsa de presentació dels resultats del 2019, el president de CaixaBank, Jordi Gual, ha reiterat que l’entitat financera no es planteja el retorn a Catalunya: “El consell d’aministració de CaixaBank va prendre una decisió, el trasllat a València –on l’entitat va adquirir el Banc de València- sense posar cap termini de retorn ni condició, i aquella decisió va ser la que va ser”, ha dit Gual.  El 2017, totes les empreses catalanes cotitzades a l’IBEX-35, tret de la farmacèutica Grífols, van traslladar la seva seu, majoritàriament a Madrid. De totes, només Agbar ha tornat a Catalunya.

Com era d’esperar, un periodista madrileny ha preguntat per les eleccions catalanes. A Gual, català, li han preguntat sobre la por a un “un tripartit liderat pel PSC i amb el suport ‘d’esquerra democràtica de Catalunya’”. Gual, amb humor, ha matisat que “si neix un partit que es digui esquerra democràtica de Catalunya, serà divertit”. “Mentre el nou govern sigui el resultat del transcurs normal d’unes eleccions democràtiques respectant l’entorn legal i vigent, i que es generin nous governs amb estabilitat parlamentària, nosaltres estarem contents. No sé si serà un tripartit o no. En tot cas, des de la perspectiva de qualsevol empresa, i més encara d’una entitat financera, interessa un entorn d’estabilitat governamental”, ha argumentat.

 

 

 

 

 

Comentaris