CaixaBank demana a PSOE i Podemos acords polítics i socials amb l’oposició

L’entitat celebra un govern de coalició, a qui reclama “polítiques d’ocupació que generin confiança” i “no descuidar” la disciplina fiscal i d’endeutament

CaixaBank ha aprofitat la presentació dels resultats anuals de l’entitat a València, on hi té la seu des que l’octubre del 2017 va traslladar la seva seu arran del decret exprés del govern espanyol per por als efectes del referèndum, per fer algunes peticions al nou executiu espanyol. El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha demanat que “apliqui polítiques d’ocupació que generin confiança” per reduir l’elevada taxa d’atur de l’Estat, alhora que ha fet una crida a “no descuidar” la necessitat de seguir progressant en la reducció del dèficit i el deute públic.

“És bo que tinguem un govern de coalició, és la primera vegada a Espanya, tot i que és un patró que se segueix a Europa quan no hi ha majories, però també és bo que s’arribi a acords parlamentaris amb la resta de formacions polítiques que permetin fer avançar l’agenda política i social, i dóna perspectiva bona al país”, ha concretat Gual. Ara bé, el president de CaixaBank no ha volgut donar indicacions a l’executiu de Sánchez i Iglesias sobre quina ha de ser la política econòmica que segueixin, però ha remarcat que "la UE marca d’alguna manera les pautes en matèria de dèficit pressupostari, i és bo que la UE mantingui una certa vigilància sobre Espanya pel que fa al camí de consolidació fiscal, que és compatible amb les polítiques socials i econòmiques que el nou govern plantegi”.

 

Gual ha reconegut que el context complex provoca “una ràpida transformació que erosiona la confiança en els sistemes polítics i econòmics”, i en aquest sentit ha explicat que la funció de CaixaBank en aquest escenari és “aportant valor a tots aquells que contribueixen al nostre projecte empresarial. Malgrat el context, l’entitat financera “ha continuat reforçant el seu lideratge en banca comercial, el 27,1% de les nòmines que es paguen a Espanya estan domiciliades a CaixaBank. Pel que fa a l’estalvi a llarg termini i en crèdit, l’entitat continua guanyant quota de mercat, un dinamisme comercial que ha conduit a “bons resultats –un benefici net atribuït de 1.705 milions d’euros-, malgrat l’impacte de la reestructuració duta a terme a mitjans de l’exercici”, ha relatat el president de l’entitat.

 

Comentaris