Brussel·les diu que el salari mínim és un "trampolí" que pot afavorir la mobilitat social

"Els salaris mínims poden ser un incentiu per incloure's al mercat de treball", diu un informe

La Comissió Europea assegura que el salari mínim pot ser un "trampolí" cap a "feines millor pagades" i pot "afavorir" la mobilitat social. Segons un informe de l'executiu comunitari que analitza l'evolució de l'ocupació i de la situació social, les persones que reben el salari mínim "semblen tenir més possibilitats de millorar significativament el seu salari d'un any a un altre que altres treballadors". "A llarg termini, els salaris mínims poden ser un incentiu per incloure's al mercat de treball", diu l'informe, que alhora apunta a aquesta mesura com una "protecció als treballadors davant els riscos socials".

"Rebre el salari mínim no necessàriament desencoratja la participació en el mercat de treball", assenyala l'estudi, que conclou que cal "reforçar" la justícia social.

D'altra banda, l'estudi apunta que cal reduir les bretxes de gènere i fer que canvis estructurals com la transició ecològica vagin acompanyats per mesures socials.

En aquest sentit, l'informe assenyala que cal fer "programes de reconversió professional" davant aquestes transicions, per la qual cosa calcula que caldrien uns 200.000 milions d'euros el 2030.

 
 

Comentaris