Bon Preu i Afrucat s'alien per fomentar el consum de fruita catalana

El conveni té com a finalitat promocionar i donar sortida a la fruita produïda a casa nostra

L'associació empresarial que acull el 90% de les empreses del sector de la fruita a Catalunya, Afrucat, ha signat aquest dijous un conveni amb el grup Bon Preu per "potenciar productes de fruita local" als supermercats de la companyia a Catalunya. Segons Francesc Torres, president d'Afrucat, el conveni és "una bona manera perquè la fruita de proximitat arribi al consumidor". Des de Bon Preu, el seu director d'operacions, Joan Sabartés, ha dit que es potenciarà la compra de "varietats locals de fruita" i que el conveni facilitarà l'accés a "les novetats que es puguin anar incorporant al sector". A banda, es promourà l'impuls del consum de la fruita.

 

Afrucat té per objectiu impulsar la fructicultura catalana i esdevenir un referent internacional dels mercats fruiters. L'associació Afrucat inclou el 90% de la producció de fruita dolça a Catalunya, amb unes 100 empreses i 10.000 treballadors en 45.000 hectàrees de camps. L'agrupació produeix 1.000 milions de quilos de fruita, especialment préssecs, nectarines, peres, pomes, cireres, prunes, albercocs i paraguaians.

 

 

Francesc Torres ha declarat que la signatura d’aquest acord és un pas més perquè la fruita de proximitat als consumidors. Algunes de les accions que ambdues entitats duran a terme seran de promoció i impuls de consum de fruita. Bon Preu, a més, col·laborarà aportant dades sobre les noves tendències de consum de les famílies gràcies a la informació generada per l’Observatori Bonpreu i Esclat del consum alimentari a Catalunya.

 

Comentaris (8)
Alex Fa 4 mesos
Ja fa temps que consumeixo productes de Catalunya o dels Països Catalans i, quan això no és possible, de més amunt dels Pirineus,
Rosa Fa 4 mesos
Jo també. És molt més bona perquè no porta tant temps voltant per portar-la i a mes al no ser portada de tant lluny es produeix menys contaminació.
Ignasi Fa 5 mesos
Molt bona notícia !!!! I per favor, prou fresons de Huelva.
Merce Argila Loperena Fa 4 mesos
M'encanta hacer trovat aquesta Empresa, no vull mengar fruita de la Xina,vull delectar-me amb fruta i verdura de Catalunya.Felicitats a tots el que ho heu fer posible.
Francesc Fa 5 mesos
Ara falta que continuïn amb productes ecològics i amb envasos sostenibles ( la major part de productes són envasats amb plàstic)
Alguns parlen perquè tenen boca Fa 5 mesos
Canaleta de Cardedeu Bon Preu no ha deslocal.litzat mai la seu de la comarca d'Osona, informa't abans de dir banastrades!
Carlos Fa 5 mesos
Jo fa temps que nomes compro a Bonpreu i Esclat, son 100% Catalans,
APAŃAMELAPELA Fa 5 mesos
Canaleta, Bon Preu no ha marxat "MAI" de Catalunya, no siguis mentidera.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT Fa 5 mesos
BON PREU , Va ser una de les EMPRESES QUE VA MARXAR .. ¿ JA TORNA ESTA A CATALUNYA O ENCARA NO ? Aixo es lo que importa SI NO BOICOT A TOTES LES EMPRESES QUE VAN MARXAR Y NO VOLEN TORNAR
Manel Fa 5 mesos
Estas molt mal informat noi, Bon preu MAI HA MARXAT DE CATALUNYA, tot el contrari, es la unica que defensa obertament el dret a decidir, per la teva info. tenien una societat economica, que es varen vendre, en aquest proces va pasar per madrid, poc despres va tornar aqui.
Jora Fa 4 mesos
Ignorant!!
Montserrat Osona Fa 4 mesos
Canaleta, Bon Preu / Esclat ha sigut de les empreses que no ha marxat mai de Catalunya, doncs al contrari, sempre ha apostat pels productes de proximitat com per exemple les carns. Entra un dia i ho comproves, val la pena tant en producte com amb la col-locació de les coses. També te coses de fora.
Km 0 Fa 5 mesos
Menjem productes de casa. Fem economia i país.