Barcelona supera els 2 milions de pernoctacions al mes durant l'estiu

Segons l'Enquesta de Serveis Municipals de Barcelona, el turisme és el segon problema que més preocupa els ciutadans

 

Barcelona ha tancat les dades dels mesos d'estiu amb unes xifres de rècord en el nombre de pernoctacions en hotels, passatgers de l'aeroport i de creuers, segons les dades de l'Informe d'Activitat Turística que es presentarà a la propera Comissió d'Economia i Hisenda. Enguany, tant al juliol (2.016.772) com a l'agost (2.069.690) s'ha superat la xifra dels dos milions de pernoctacions en hotels. Una xifra que l'any passat només es va superar al mes d'agost (2.039.527). Un cop tancades les dades d'aquests dos mesos, el capítol de pernoctacions en establiments hotelers suma un creixement acumulat de gener a agost d'un 5,4% respecte al 2015. Pel que fa al nombre de turistes en establiments hotelers també ha crescut en el mateix període fins a un 4,9% respecte al 2015. Al juliol es van registrar més de 748.000 turistes als hotels i a l'agost, prop de 705.000.

Un 6,7% de creueristes

L'arribada de turistes a la capital catalana via Aeroport de Barcelona també continua clarament a l'alça. Des de gener i fins al setembre, representen un 11,1% més que al mateix període de l'any passat. Per l'Aeroport de Barcelona-El Prat als mesos de juliol i agost van entrar més de 9,3 milions de passatgers: 4'6 milions al juliol i 4'7 a l'agost. Finalment, també augmenten els passatgers de creuers arribats a Barcelona, que registren un creixement d'un 6,7% en el període d'aquests vuit primers mesos de l'any. Al mes de juliol es van registrar 361.323 creueristes, i a l'agost, 355.831.Creix la preocupació pel turisme

L'Enquesta de Serveis Municipals de Barcelona, realitzada durant els mesos d'abril, maig i juny, va mostrar com la preocupació pel turisme és una de les qüestions que ha experimentat un dels ascensos més importants en els darrers anys a la capital catalana. Fins a l'any 2006 era inexistent entre les preocupacions dels barcelonins i en els últims 3 anys ha experimentat un fort ascens. Tot i que es mantenen els mateixos principals problemes de la ciutat, sí que canvia el grau d'importància que se li dóna a cadascun d'ells, guanyant pes el turisme, que se situa com el segon problema, i la circulació i el trànsit, que puja al tercer lloc. L'Enquesta ha constat de 6.000 entrevistes a barcelonins i barcelonines de més de 18 anys. Amb 31 edicions, és la principal i més antiga enquesta anual que es fa a la ciutat.

 
 

Comentaris