El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barcelona crearà una taxa turística per a visitants que no pernocten a la ciutat
  • CA

 

La comissió d’Economia i Hisenda de Barcelona ha aprovat aquest dimarts instar el Govern d’Ada Colau a implantar una nova taxa municipal a operadors turístics per a visitants que no pernocten a la ciutat, una proposta del grup Demòcrata que ha comptat amb el suport de tots els grups excepte l’abstenció d’Cs i PP.

 

La mesura –transaccionada amb el Govern municipal– s’ha aprovat amb l’objectiu que la nova taxa entri en vigor en 2018 per als turistes que visiten poques hores la ciutat i que “no tenen temps de consumir i fer despesa, però la col·lapsen”, segons la regidora demòcrata Sònia Recasens, que ha defensat la mesura per compensar externalitats negatives del turisme.

Ha advocat per que l’Ajuntament faci un exercici d’autonomia local impulsant aquesta taxa i gestionant els recursos que generi, i ha afegit: “No actuar és el que porta al populisme i a la turismofobia. Com el Govern municipal no actua, està passant el que està passant amb la turismofobia”.

 

El regidor de Turisme, Agustí Colom, ha destacat en declaracions els mitjans que, una vegada aprovada la proposta, l’Ajuntament haurà de concretar-la i estudiar la seva aplicació i quins visitants estaran subjectes a aquesta taxa, vinculada a l’ús de l’espai públic i previsiblement dirigida a turistes amb visites organitzades per touroperadors.

 

Dels prop de 30 milions que visiten anualment Barcelona, 13 no pernocten a la ciutat: 2,6 són creueristes –no estaran afectats perquè ja paguen l’impost turístic–, cinc s’allotgen en municipis propers i visiten Barcelona i la resta la visiten només per un dia, i Colom ha assenyalat que els grups familiars o reduïts hauran de tenir “un tracte diferenciat” dels grups nombrosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa