AxF denuncia les pràctiques abusives de les entitats bancàries en la concessió de crèdits

La patronal exigeix al govern espanyol que faciliti la concessió de crèdits sense haver de contractar assegurances de vida exagerades

Anem x Feina ha denunciat avui en un comunicat l’oportunisme d’algunes entitats bancàries en la concessió de crèdits en considerar que “pretenen fer negoci amb l’obligatorietat de contractar una assegurança de vida d’una quantia molt elevada, en algunes ocasions d’un 10% de la quantitat total sol·licitada”.

Per la patronal independent, es tracta d’una pràctica abusiva dels bancs tenint en compte que els crèdits ICO estan avalats en un 80% pel govern de l’estat. AxF adverteix que “no té sentit que s’obligui al sol·licitant a contractar aquesta assegurança quan el risc que corren les entitats financeres és de perdre només un 20% del total”.

 

Per això la patronal exigeix al govern espanyol que prohibeixi aquesta pràctica.L’executiu de Pedro Sánchez no ha estat capaç fins ara d’oferir cap tipus d’ajuda real a les petites i mitjanes empreses i als autònoms i no pots ser que, a més, aquest col·lectiu tingui dificultats per accedir a un crèdit”, afirmen al comunicat. En aquest sentit, la patronal fa una crida a la resta de patronals a denunciar conjuntament “l’oportunisme de les entitats financeres per, entre tots, fer més força davant d’una situació d’abús flagrant”.

A Catalunya les petites i mitjanes empreses i els autònoms són els que més acusen la crisi econòmica i les sol·licituds de crèdit es fan, precisament, per poder fer front a despeses quan en alguns casos, no hi ha cap tipus d’ingrés. Per Anem x Feina “el govern espanyol no té en compte la realitat catalana que deixa el gruix del teixit productiu del país totalment desemparat”. En aquest sentit afirmen que “dificultar l’accés a línies de crèdit posa en risc la remuntada de la crisi”.

 

Comentaris