Aragonès pacta una reforma fiscal amb els Comuns per recaptar més ingressos

"L'acord es basa en tres idees: progressivitat, fiscalitat verda i fiscalitat justa", diu el vicepresident i conseller d'Economia

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha presentat aquest dilluns el pacte al qual ha arribat amb Catalunya en Comú Podem per tirar endavant un pacte fiscal que calcula recaptar 543 milions d'euros. "L'acord es basa en tres idees: progressivitat, fiscalitat verda i fiscalitat justa", ha dit Aragonès, que també ha volgut agraïr als Comuns el "pas de responsabilitat" que han fet per arribar a aquest pacte. Aragonès ha insistit que el gran pas que suposa aquesta reforma fiscal és que seran les rendes més baixes les que tindran menys pressió fiscal.

"Hem impulsat una reforma fiscal per augmentar els ingressos de la Generalitat, aconseguir una fiscalitat més justa, impulsar un creixement sòlid i lluitar contra l'emergència climàtica, ha dit Aragonès. En el projecte es calcula que es generarà una recaptació anual de 543 milions d'euros, si bé l'impacte per al 2020 serà de 173 milions perquè no es meritarà l'exercici complet.

 

El concepte de fiscalitat verda implica que un nou impost gravarà l'impacte mediambiental de les instal·lacions elèctriques. En els comptes de 2020 també s'incorpora un impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica.

 

Comentaris