Aragonès avisa que sense pressupostos la situació financera serà "complicada"

El vicepresident defensa que la seva proposta de comptes incrementa en 1.660 MEUR la despesa dels departaments, especialment els socials

 

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha avisat els grups parlamentaris que si no s'aproven els pressupostos del 2019 i s'han de prorrogar els del 2017 durant tot l'any, la Generalitat estarà en una situació financera "complicada". Segons els càlculs d'Aragonès, hi hauria 1.265 MEUR de despesa "compromesa i inajornable" sense crèdit pressupostari. A més ha alertat que sense pressupostos s'hauran de "compensar" altres partides per complir el compromís de tornar part de les pagues extra pendents. Aragonès ha defensat que la seva proposta de pressupostos incrementa en 1.660 MEUR la despesa dels departaments. I ha afegit que en els departaments més socials es recupera la despesa social anterior a la crisi.

 

El debat parlamentari sobre la convalidació d'un decret vinculat a la pròrroga pressupostària s'ha convertit en un debat sobre la negociació dels comptes del 2019. Aragonès ha aprofitat per advertir de les conseqüències si els nous pressupostos no es poden aprovar. "Més enllà dels legítims posicionaments polítics i els legítims posicionaments electorals d'aquest Parlament, la decisió sobre aprovar-los o no té transcendència. No va de debilitar o reforçar sinó de posar tots els recursos a l'interès general", ha defensat.

 

I és que, segons el vicepresident i titular d'economia, el Govern no pot assumir els compromisos del 2019 amb el pressupost del 2017. I en aquest context ha avisat que s'haurien de fer "compensacions" en altres partides per complir amb l'increment dels sous públics i el retorn de part de les pagues extra pendents.

 

 

Per la seva banda, el diputat de CatECP David Cid ha considerat que al Govern ja li va bé prorrogar els pressupostos i no aprovar-ne uns de nous per tal que sigui "més fàcil" complir l'objectiu de dèficit. "Si no, no entenc la seva manera de negociar", ha afegit el diputat encarregat de les negociacions pressupostàries amb el Govern.

 

A més, Cid ha carregat contra la política fiscal d'ERC i ha afirmat que "Mas-Colell i Montoro els han passat per l'esquerra". I és que Cid ha assenyalat que des que ERC governa al departament d'Economia, no s'han pogut modificar els impostos per a les rendes més altes. "Mai és el moment per tocar els impostos a les rendes altes", ha lamentat.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?