El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alemanya avisa que la “insistència” sobre el català “espanta” inversions
  • CA

El director de la Cambra de Comerç Alemanya a l’Estat, Walther von Plettenberg, afirma que la “insistència” sobre l’aprenentatge del català “espanta” inversions alemanyes a Catalunya.

En declaracions a l’ACN, l’alemany assegura que hi ha directius que recelen de traslladar-se a Catalunya perquè creuen que després de quatre o cinc anys al sistema escolar català els seus fills sabran català, “però els faltarà un idioma de tarannà internacional com l’anglès, l’espanyol o l’alemany”.

Segons Plettenberg, Catalunya hauria de tenir una actitud més “desenfadada” respecte llengua, perquè hi ha empresaris alemanys que es poden deixar “orientar” per qüestions com aquesta a l’hora d’invertir.

En canvi, contràriament, el mateix directiu demana als joves catalans que es desplacin a treballar a Alemanya que aprenguin un nivell mínim d’alemany abans d’emprendre el viatge.
Massa administracions

A part de la llengua, Plettenberg també afirma que un dels factors que faria millorar les inversions a Catalunya i a l’Estat és l’eliminació de traves administratives, perquè segons ell “l’Espanya de les regions ha comportat una ruptura de la unitat de mercat que existia abans”. “Si vull fer alguna cosa a Aragó i a Catalunya em trobo amb duplicitat de permisos i controls”, es queixa.

Segons Plettenberg, aquest és un dels factors que desincentiven els empresaris que es volen instal•lar a l’Estat perquè la despesa que han de fer per dur a terme les seves inversions es ‘duplica o triplica’ a causa d’aquesta varietat de normes autonòmiques. “Cal que les CCAA treballin per tenir permisos comuns”, afirma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa