Les aerolínies veuen "urgent" un sistema de tests europeu per recuperar la mobilitat

A4E demana tests abans de viatjar i que els estats adoptin "criteris comuns"

Les aerolínies europees veuen "urgent" que s'estableixi un sistema de tests a nivell comunitari per recuperar la mobilitat a la Unió Europea després d'un agost amb només el 30% dels passatgers respecte al mateix mes de l'any passat. Segons el lobby Aerolínies per Europa (A4E), les restriccions frontereres "caòtiques" i la "confusió" amb les quarantenes estan obstaculitzant els viatges per Europa. És per aquest motiu que també reclamen que es facin tests abans de viatjar i que s'adoptin "criteris comuns" per coordinar les actuacions a nivell europeu.

El lobby de les aerolínies defensa que els estats prenguin les mesures seguint la situació epidemiològica de cada territori que estableix l'ECDC i que s'excloguin les restriccions i les quarantenes per a aquells viatgers "de baix risc".

"Les mesures descoordinades dels estats en els últims sis mesos han tingut un efecte devastador en la llibertat de moviment, un dels pilars de la UE, amb efectes significatius en els sectors dels viatges i el turisme", apunta el president de A4E, Benjamin Smith.

 
 

Comentaris