Aena considera que no es pot esperar fins dimarts de la setmana que ve per resoldre el conflicte entre els empleats i l’empresa Eulen, responsable dels controls de seguretat de l’Aeroport del Prat. L’operador aeroportuari ha exigit a les parts que siguin “responsables” i tornin a asseure’s aquest dissabte. Finalment, ha aconseguit que l’empresa i els treballadors es reuneixin amb Aena demà diumenge a quarts de deu del matí al mateix aeroport. 

 

Després de la reunió de mediació que va celebrar-se ahir divendres al departament de Treball i que va durar més de dotze hores, Aena sosté que l’únic escull pendent de desencallar-se és la “qüestió salarial”. Per aquest motiu, ha demanat a empleats i direcció que intentin solucionar el conflicte “per evitar més molèsties als usuaris”.

Les declaracions d’Aena arriben després que els representants del comitè d’empresa i la direcció d’Eulen mantinguessin divendres una reunió maratoniana en què també hi van ser presents representants de l’operador aeroportuari. Després de més de dotze hores de negociació, els treballadors van rebutjar una proposta de l’empresa que pretenia arribar a un principi d’acord que permetés desconvocar les aturades parcials i la vaga indefinida a partir del 14 d’agost. La concreció econòmica que l’empresa va posar sobre la taula suposava un increment de 0,18 euros a l’hora, cosa que es tradueix en un increment salarial d’1,44 euros al dia.

 

El comitè d’empresa va tombar aquesta proposta en considerar-la ”totalment insuficient” i el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, va anunciar una nova reunió de mediació, a partir de dimarts de la setmana que ve.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa