El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acaba sense acord la segona reunió entre sindicats i Aena
  • CA

Aena i els sindicats UGT, CCOO i USO han acabat sense acord la segona reunió d’aquest dijous per intentar evitar la vaga de 22 dies per Setmana Santa i l’estiu contra la privatització de l’ens gestor aeroportuari. Quan faltaven pocs minuts per a les nou del vespre, les dues parts han donat per finalitzades les negociacions sense cap avenç destacable i s’han citat per una altra trobada que encara no té la data fixada.

Prèviament, els sindicats havien titllat de “decebedora” la primera reunió per evitar la vaga ja que Aena no havia acceptat cap de les propostes mentre que l’ens públic havia afirmat que tenia la intenció de seguir negociant amb “dedicació absoluta i continua” fins a resoldre la situació.

Contundència i manifestacions

Davant la manca d’entesa, igual que ahir va fer el president de la Generalitat, avui també el portaveu del govern, Francesc Homs ha exigit a l’Estat un missatge “clar i rotund” i que “surti amb contundència” per garantir el servei en uns dies molt important turísticament.

Mentrestant, aquest matí, uns 50 de treballadors de l’aeroport de Girona ja s’han manifestat en contra del procés de privatització parcial d’Aena. Amb xiulets, pancartes i corejant a l’uníson la consigna “ZP això no està bé; aeroports venuts, tots fumuts!”, els manifestants han recorregut la terminal i han acabat la protesta a la rotonda d’accés a l’aeroport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa