El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acaba sense acord la reunió entre govern espanyol i sindicats
  • CA

La reunió entre govern espanyol i sindicats ha acabat cap a les quatre d’aquest diumenge a la tarda sense acord sobre les pensions. Han estat quatre hores de reunió entre el ministre de Treball, Valeriano Gómez, i els líders i els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i de la UGT, Cándido Méndez, que no han fet cap tipus de declaració sobre el tema.

El principal obstacle continua essent el compromís de l’Executiu espanyol sobre el retard de l’edat de jubilació fins als 67 anys. Segons el Ministeri de Treball i Immigració, està previst que la trobada entre les dues parts es reprengui aquest dilluns per intentar acostar posicions sobre la futura reforma de les pensions.

Rubalcaba diu que el debat continuarà

El vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha explicat avui que el govern espanyol ha de reformar ara el sistema de pensions amb la mateixa intenció que el 1985, que és garantir el seu funcionament per a aquells que es jubilin el 2030 o el 2040. I ha recordar que el govern espanyol vol a més que, a diferència de l’anterior reforma, aquesta vegada compti amb el “màxim consens possible” de totes les forces polítiques i agents socials.

Durant la seva intervenció en un fòrum socialista, Rubalcaba també ha manifestat que l’Executiu i els sindicats es reuniran “les vegades que facin falta” per arribar a un acord. Ara per ara, des de divendres les dues parts s’han reunit diàriament i en secret sense acord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa