El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 40.000 treballadors presenten una reclamació al SEPE per problemes amb l’atur
  • CA

Més de 40.000 treballadors afectats per un Expedients Temporals de Regulació d’Ocupació (ERTO) de 250 empreses presenten una reclamació col·lectiva al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) per problemes amb el cobrament de l’atur a través de Comissions Obreres (CCOO). En un comunicat, el sindicat ha assegurat que “molts d’aquests expedients s’han arreglat però en queden d’altres com el de l’empresa Asistentes Escolares que encara no s’ha resolt tot i que va ser una de les primeres reclamacions que es van presentar. Pràcticament la totalitat dels 1.200 monitors de menjador de la companyia ha passat a dependre d’una prestació per desocupació i molts d’ells es trobaran en una situació d’insolvència si no cobren, diu CCOO.

“A l’empresa Asistentes Escolares treballen 1.200 persones, sovint amb jornades parcials, gairebé totes dones, i salaris baixos (…). El seu cas és especialment greu, perquè si bé les nòmines són petites, les necessitats no són menys importants, i està a tocar l’estiu, quan s’exhaureixen els contractes laborals”, detalla el sindicat.

L’organització dirigida per Javier Pacheco atén cada dia més de 100 trucades relacionades amb problemes en el cobrament de les prestacions. “Per aquesta via ens arriben situacions d’extrema vulnerabilitat, on després d’ajornar el pagament del lloguer, en alguns casos el següent pas és el d’acudir al banc d’aliments per proveir-se”, apunten.

Per aquest motiu, CCOO reclama que es facilitin recursos extraordinaris per poder fer front a l’allau de reclamacions i que el SEPE recuperi l’atenció personalitzada a les persones demandants. “Les prestacions que reclamen no són ajuts o subsidis, sinó un dret constituït amb cada quota que han pagat dels seus salaris“, recorda l’organització, que assegura que s’ha de garantir que els treballadors rebin informació sobre els seus drets, mitjançant contractació de personal o aconseguint una col·laboració més estreta entre serveis públics d’ocupació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa