Vargas Llosa: "El nacionalisme ha causat les pitjors carnisseries"

"Tant de bo que els nacionalismes, plaga incurable del món modern i també a Espanya, no espatllin aquesta història feliç", ha dit en rebre el Premi Nobel de Literatura

L'escriptor Mario Vargas Llosa ha llegit avui a l'Acadèmia Sueca el discurs de recepció del Premi Nobel de Literatura. En la seva intervenció, l'hispano-peruà ha criticat el nacionalisme, "que ha estat la causa dels pitjors carnisseries de la història".

En aquesta mateixa línia, Vargas Llosa ha subratllat que les pàtries "no són les banderes ni els himnes, sinó un grapat de persones i llocs que poblen els nostres records". "Tant de bo que els nacionalismes, plaga incurable del món modern i també a Espanya, no espatllin aquesta història feliç".

En un discurs, titulat 'Elogi de la lectura i la ficció', el Nobel de Literatura ha subratllat el paper de la lectura i els llibres en la seva vida, des que amb cinc anys va aprendre a llegir a Cochabamba (Bolívia). "És la cosa més important que m'ha passat en la vida", ha assenyalat Mario Vargas Llosa.

 
 

Comentaris