Un total de 564 novel·les opten al Premi Planeta

La gala de lliurament tindrà el 15 d'octubre al Museu Nacional d’Art de Catalunya durant el tradicional sopar literari

Un total de 564 novel·les optaran a la 68a edició del Premi Planeta, una xifra que, segons l'editorial, confirma l'interès que el guardó "desperta en l'àmbit de les lletres a Espanya i Amèrica Llatina". El premi està dotat amb 601.000 euros per a l'obra guanyadora i 150.250 euros per a la finalista. La seva concessió tindrà lloc el dimarts 15 d'octubre al Museu Nacional d'Art de Catalunya de Barcelona, durant el tradicional sopar literari. La procedència de las novel·les rebudes és diversa. A banda dels originals rebuts a nivell espanyol, destaquen els que han arribat d'Amèrica del Sud (89 obres), Amèrica del Nord (46), Amèrica Central (19) i la resta d'Europa (22). El jurat del premi l'integren Alberto Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López, directora d’Editorial Planeta i secretària del jurat amb vot.

 
 

Comentaris (2)
albert Fa 2 mesos
És molt més fàcil giuanyar un bon premi si escriviu en català. El castellà el parlen alguns dels pobles més pobres del món i això fa que la competència sigui terrible.
no fotis, albert! Fa 2 mesos
Abans de dir com de fàcil és obtenir un premi en català, potser que provis de, senzillament, publicar alguna cosa en català. Et sentiràs molt millor i, alhora, t'estalviaràs judicis de valor sobre pobles que han aconseguit una cosa que, de moment, nosaltres no hem sabut fer: engegar a prendre vent la fastigosa "epaÑa". I, per cert, ho van fer amb mètodes molt més eficaços que dur el lliri a la mà.
Lara... Fa 2 mesos
El premi Planeta sempre va ser una estafa...