El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un grup blaver alerta la Unesco de la participació de menors als castells
  • CA

En l’inici de la cinquena sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural i Immaterial de la Unesco, s’ha llegit una carta provinent del Grup d’Acció Valencianista en què s’alertava el Comitè de la implicació de menors en la cultura castellera. Malgrat això, la delegació catalana desplaçada a Nairobi espera amb optimisme i tranquil•litat la decisió final de la Unesco. Miquel Botella, president de la Coordinadora de Colles Castelleres, ha dit que estan “tranquils” perquè és una cosa que “no s’ha amagat mai” i que “està ben argumentada”. Es preveu que la candidatura dels castells s’avaluï segons el procés normal segurament al llarg d’aquest dimarts a la tarda.

En la sessió d’avui s’han llegit les cartes amb objeccions o puntualitzacions sobre les candidatures presentades, entre les quals figurava la d’aquest col·lectiu blaver. En el torn de rèpliques, la directora general de Belles Arts i Béns Culturals, Ángeles Albert, ha demanat al Comitè que es tingui en compte la feina feta durant tres anys i ha demanat que es retiri la carta.

Malgrat tot, la delegació catalana desplaçada a Nairobi i encapçalada pel president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, espera amb optimisme i tranquil•litat la decisió final de la Unesco. El president de la Coordinadora de Colles Castelleres, Miquel Botella, ha assegurat que estan “tranquils” perquè és una cosa que “no s’ha amagat mai” i que “queda clar” al dossier presentat. Botella ha assegurat que hi ha una argumentació “sòlida” de com els nens estan protegits i dels efectes positius dels castells per a l’educació infantil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa