Un concert gratis de l'OBC a la Barceloneta es proposa 'reconciliar' veïns i turistes

El recital, batejat com "de l'amor", es farà a la platja de Sant Sebastià i inclou peces de Casals, Xostakóvitx i Ravel

 

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) ofereix aquest dimecres per quart any consecutiu un concert gratuït a la platja de Sant Sebastià de Barcelona amb conegudes peces de Pau Casals, Dmitri Xostakóvitx i Maurice Ravel, entre altres, que conformaran un "concert de l'amor", ha afirmat el director del concert, Josep Vicent. "Farem un programa modern que té com a directriu la germanor. Interpretant 'Romeo i Julieta' --de Serguei Prokófiev-- farem un recorregut per tot el procés de l'amor, entès com l'amor entre els éssers humans. Per això també interpretarem 'El cant dels ocells' --de Pau Casals--, símbol de la unitat entre les cultures, de pau i d'amor", ha afirmat Vicent.

 

El concert presentarà "obres molt conegudes i unes altres de molt accessibles per arribar al màxim d'espectadors", ha destacat el gerent de l'OBC, Jordi Tort, d'un programa que inclourà el 'Bolero' de Maurice Ravel, l''Obertura festiva' de Xostakóvitx i les 'Water Dances' de Michael Nyman. El programa és, no obstant això, "directe però en absolut senzill" per a Vicent, que ha posat com a exemple que de Prokófiev no han triat les parts més conegudes, recordant també que en línia amb la temporada de l'OBC se centra al segle XX.

 

Missatge de Nyman

 

El compositor Michael Nyman s'ha posat en contacte amb Vicent per mostrar-li el seu agraïment: "Aquest dijous em va escriure dient-me que de tots els llocs on s'ha interpretat la seva música, aquest concert és un dels quals més li il·lusiona", ha assegurat el director. Vicent està igual d'il·lusionat perquè el concert "aconsegueix la funció principal de l'existència de les orquestras simfòniques, que és construir ponts amb la societat". Finançat per l'Ajuntament de Barcelona amb la taxa turística, el concert espera 12.000 persones barrejant seguidors de l'OBC, veïns de la Barceloneta i turistes: "En un moment d'enfrontament entre ciutadania i turistes, el concert aconsegueix unir-los a tots en un mateix acte", ha elogiat Tort. L'OBC ha organitzat un concurs per internet perquè dues persones puguin seguir el concert des de l'escenari, que ja compta amb 1.000 participants, i també donarà premis al públic que comparteixi fotos del concert a les xarxes socials.

 

Comentaris